maandag 3 maart 2008

Sao Vicente Projecten

Er wordt enorm geinvesteerd in de kaapverdische eilanden de afgelopen jaeren, overal wordt er gebouwd en zijn ze bezig met ambtieuze plannen ne projecten. Op Sal, Boa Vista en Santiago hebben ze al een internationale Airport wat belangrijk is natuurlijk voor de aanvoer van de toeristen. Op Sap Vicente wordt binnenkort een nieuw airport geopnedn die over een aantal jaren ook internationaal mag opereren (grote vliegtuigen) landingsbaan wordt verlengd en ook een aantal bergen worden afgegegraven om aan de internationale eisen te voldoen. Hieronder wat foto's van huidige projecten. Men moet investeren nog in energievoorzieningen en zoetwatervoorzieningen.
Grote projecten Sao Pedro, Palha Carga, Baia das Gates, Prai Grande Salamansa en Mindelo zelf. Het gerucht gaat dat Cesaria Evora 20 miljoen euro gekregen heeft om alleen haar naam te geven aan het grootste project bij Palha Carga Cesaria Resort Calheta Grande inversterin g van 150 miljoen euro, nu is het een geheel verlaten moeilijk bereikbaar gebied.
Men wil ook inversteren in de omgeving van de recidence om te voorkomen dat naast een vijfsterren hotel een soort township zit.
Sao Pedro Village, een heel dorp met hotels, residence resort worden er gebouwd. Is nu een hotel Foya Branca en een vissersdorpje. Als het af is is het goed voor 1000 extra banen, aangezien op Sao Vicente een hoog werkloosheidspercentage heeft 23% dan geven deze banen een goed impuls voor de werkgelegenheid. De gemeente Mindelo is al bezig voor opleidingen, engels, hotelvakopleiding, muziekanten te profesionaliseren etc...

Aankondiging San Pedro Village

In de baai van Porto Grande heeft men een jachthaven gemaaktvoor 120 boten met wifi internet etc... Er komen heel veel wereldreizigers langs met zeilboten, en deze jachthaven geeft men meer veiligheid en service.

Hier hotel en appartementen Italiaanse inversteerder.

Pont d'Agua wordt eind dit jaar geopend, een zwembad, shops, travel agency en restaurantjes bars voor toeristen en voor de kaapverdiaanen zelf. Werk voor ongeveer 100 mensen.

Fortim Mindelo super de luxe hotel naar voorbeeld in Cannes, bar restaurant discotheek zwembad en de eerste casino van Cabo Verde luxe appartementen. Project van Nikky beach hotels gericht op toeristen die meer te besteden hebben.eind 2009 moet het klaar zijn.

Verde Cara appartementen.
Coppacabana appartementen, zijn vier grote flatgebouwen met luxe appartementen.
Copacabana
Oude luchthaven
Nieuwe luchthaven

Geen opmerkingen: