dinsdag 26 februari 2008

Weekendje weg Foya Branca

Even een weekendje weg naar het hotel resort Foya Branca bij Sao Pedro. Dit is mijn favoriete plek op sao Vicente, een van de mooiste stranden die ik heb gezien, authentiek vissersdorpje. Het is mij een raadsel waarom dit nog niet eerder is ontdekt door de touristenindustie. Men heeft het nu wel ontdekt men is bezig om een dorp te maken Sao Pedro Village, met appartementen en een groot resort. Het strand is meestal ongeschikt om te zonnebaden ivm met de harde aflandige wind waardoor je een kleine zandstorm over je heen krijgt. Jebt daar sinds een aantal jaren een hotel, Foya Branca en daar brengen wij dus een heelrijk no stress weekendje door inclusief zwembad live muziek en lekker eten.

Traditioneel vissersbootje uit Sao Pedro

Nog eentje

Live muziek aan het zwembad, muzikant speelt met zijn saxafoon populaire liedjes.

Vuurtoren, helaas stond er teveel wind om deze te benaderen over een bergpad van ongeveer 40 centimeter breed. Door de harde wind kan je van de berg worden afgeblazen.

Vuurtoren

Vissers

Stond ongeveer windkracht 6 a 7 ideale wind om te surfen, ze moeten wel oppassen omdat de wind aflandig is. Als er iets gebeurd dan drijf je naar Brazilie of naar zuid afrika.

Ze hebben ook goed matriaal om te windsurfen Neil Pryde sail met een hardweer slalom board.

Beter dan dit kan je haast niet wensen als windsurfer, perfecte wind en heerlijke temperatuur.

Sao Pedro opde achtergrond, dorp wat nu nog een dorp is over een aantal jaren heb je hier sao Pedro Village en is het vliegveld internationaal geworden waardoor waarschijnlijk deze plek wordt overspoeld door toeristen.

Mooi azuurblauwe golf tegen de wind in.

Prive strandje

Nog een prive strandje voor ons.

Hotel resort Foya Branca

Geen opmerkingen: