maandag 21 januari 2008

Voorbereiding 21-01-2007

Het is bijna zover, de tickets zijn binnen. Afgelopen zaterdag in Rotterdam nog wat inkopen gedaan even door de koopgoot heengelopen. Twee weken geleden hebben we nog zomerkleding kunnen scoren bij V&D de nodige medicijnen en zonnecremé met een hoge factor gekocht. Het is altijd oppassen als je met je winterhuid zo de volle zon ingaat.

Hier staat het vliegtuig al te wachten op Schiphol.

Zondag begonnen met de koffers inpakken, is ook altijd een uitdaging om niet teveel overgewicht mee te nemen max 30 kilo per persoon. Visum en inentingenzijn voor ons niet nodig, in 2002 meteen het hele pakket genomen bij de GGD voor 15 jaar. In principe is Kaapverdie enige land in Afrika waar het niet noodzakelijk is om je te laten inenten, is trouwens wel aan te raden.



Donderdag 24 januari vertrekken we rond 10:15 vanaf schiphol met TACV. Je weet het nooit met deze kaapverdiaanse luchtvaartmaatschappij, deze staat nou niet bekend om hun punctualiteit. Als we geen vertraging hebben dan zijn we rond 11 uur s 'avonds geariveerd in Mindelo airport Cabo tijd (2 uur vroeger). Eventueel met luchtvaartmaatschappij uit Portugal ( TAP ) is ook een optie, maar dan moet je nog vaker overstappen. Hopen maar dat alles meezit.

Dit wordt de vierde keer dat ik naar Cabo Verde ga, en het is tot nu toe nog nooit gelukt om precies volgens schema aan te komen. We gaan eerst naar het eiland Sal met internationaal luchthaven (vorige keer was dat Praya op het eiland Santiago, vraag me niet waarom nu weer naar Sal). Daarna met een binnenlandse vlucht met een kleiner vliegtuig naar Sao Vicente. Als je eenmaal bent geariveerd dan vergeet je ook meteen de reis ellende.

Ik kan bijna niet geloven dat in over een paar dagen in de zon sta als ik vandaag naar buiten kijk, stormachtig weer met behoorlijk wat regen. De temperatuur op dit moment op de kaapverdische eilanden is op de ene site is het 22 graden en de andere 27 graden. Vrijdag kan ik zelf waarnemen welke site er gelijk heeft.




Geen opmerkingen: