zondag 27 januari 2008

Cabo Verde No Stress, Mindelo 25 januari 2008



Het eerste wat me opvalt Mindelo bij daglicht is dat er hier in twee jaar flink is bijgebouwd. Een jachthaven, appartementen complex etc…


Bij Hotel Mindelo zien we een aankondiging vanavond optreden een van de bekendste kaapverdiaanse zangers Tito Paris, en dat voor 3 euro., dus deze kans laten we niet gaan en nemen de hele familie mee. Beter kan de vakantie niet beginen met een optreden in de juiste sfeer buiten op een hotelterras in Sao Vicente met onze familie. Die sfeer haal je nooit in theaters als Vredenburg in Utrecht, De Doelen Rotterdam, nn Carre.
Overdag was het rond de 24 graden, nu in de avond begint het wat frisjes te worden, maar nog warm genoeg shirt met korte mouwen.

Voor het begin van het optreden komt Tito Paris persoonlijk even langs ieder tafeltje een handje geven, we zitten met ongeveer 100 mensen. Ik denk niet dat de mensen hier beseffen hoe bekend Tito Paris is in het buitenland en dat je voor een optreden 30 euro of meer moet neertellen in Nederland. Laatst zag ik Posters overal in de Amsterdam met aankondiging concert Tito Paris ook een stukje in De Telegraaf over deze zanger. Typ de naam Toto Paris maar eens in op google. Toto heeft een hele aparte stem de liedjes zijn in de typische wereldberoemde stijl van Kaapverdie de Morna waarvan Cesaria Evora de absolute koninging is. Het is net zoals de bevolking hier een mix van een aantal muziekstijlen, blues, Fado, Afrikaans en Brasil.Tijdens optreden ineens flitesen en een onweersklap, heel apart als je naar boven kijkt een heldere sterrenhemel en iets naar rechts waarschijnlijk een verdwaalde onweersbui. In ene drie regendruppels, paniek iedereen onder afkapping waar Toto Paris staat te splelen, hij haakt daar meteen op in en begint meteen een nummer over regen wat optreden helemaal leuk maakt. Opeens weer een flits en harde donder en stroom valt uit, meteen alles donker. En donker in Sao Vicente betekent ook echt donker, je ziet echt niks meer, hilariteit. Na 3 minuten weer stroom en optreden gaat door en sfeer zit er meteen goed in. Het begin van onze vakantie is dus heel goed begonnen, we heben een t shirt gekocht in Sal met de tekst No Stress in Cabo Verde, nou ik moet zeggen de eerste dag is dat zeker gelukt.

P.S. let niet op de taalfouten, toetensbord is hier wat stroever door aantasting van het klimaat, af en toe blijft een toets hangen.

Geen opmerkingen: